Wat doet de BPSW zoal
De BPSW heeft een Beroepscode en beroepsprofiel gemaakt en uitgegeven, zit aan tafel bij verschillende landelijke overleggen en praat mee over de opleidingen. De BPSW wil sociaal werk neerzetten als een sterk beroep. De instelling waar jij werkt is vaak gebonden aan het landelijke of gemeentelijk beleid. Ze kunnen daar vaak niet veel tegen inbrengen want dan gaat men misschien wel in zee met een andere organisatie.
De BPSW heeft verschillende functiegroepen
Een van die groepen is de functiegroep GGZ. Wij komen ongeveer 5 maal per jaar in Utrecht bij elkaar. We volgen de ontwikkelingen binnen de werkvelden van de deelnemers en wat er landelijk gebeurt op het gebied van de GGZ. Zo hebben we direct invloed op de inbreng van de BPSW.
Wat is er nodig?
Input vanuit het werkveld! Graag nodigen we je uit om je ervaringen en ideeën met ons te delen zodat we dat mee kunnen nemen. Ook is het mogelijk dat je zelf met ons mee komt denken en praten.
Voorbeelden van ontwikkelingen:
Wat we opmerken is dat steeds meer GGZ cliënten minder snel aangenomen worden bij behandelaars om verschillende (beleidsmatige) redenen. Is dit herkenbaar?
Of wellicht spelen er andere ontwikkelingen of vragen. Werk je in een instelling en wordt je dan verplicht tot bijvoorbeeld de opleiding van GGZ-Agoog en veranderen jou werkzaamheden daardoor? Of wordt het werk juist uitgehold waardoor je bezorgt bent of je werk bij jouw instelling wel blijft bestaan?
Ben je een sociaal werker in de wijk, een generalist en worden de casussen steeds moeilijker? Heb je daardoor het gevoel dat er steeds meer van je wordt gevraagd. Denk je er over om ander werk te gaan zoeken omdat je het te zwaar vind worden?
Je bent van harte welkom om contact op te nemen of een keer aan te schuiven tijdens een vergadering. Voor meer informatie of om even te overleggen kan je contact met mij opnemen. Alvast bedankt!
Peter Millenaar
Voorzitter van de functiegroep GGZ.